Resor

Trending:


Vaccinbevis kan införas i kollektivtrafiken

Regeringen vill göra det tillåtet att kräva att de som reser med långväga kollektivtrafik har vaccinerat sig mot covid-19.


UD uppmanar resenärer att hålla sig uppdaterade

Enligt UD finns just nu runt 4 000 svenskar i södra Afrika, varav de flesta i Sydafrika, rapporterar Ekot.


3 goda skäl fotografera landskap med tele

Med ett tele kan du ta annorlunda landskapsbilder, och det blir även enklare att skapa starka kompositioner. Se här hur du använder långa brännvidder.


Kritik mot förslag om reseavdrag – slår hårt mot mindre orter

Förslaget från regeringen där remisstiden går ut idag innebär att nuvarande reseavdraget ersätt med en skattelättnad som bygger på hur långt man mellan jobb och bostad oberoende av vilket färdmedel. Många remissinstanser är positiva men bland kommuner och regioner i norr är man kritisk till att den övre gränsen på 8 mil för resa till jobbet.


Här är de mest trafikerade vägarna under högtidshelgerna

”Vi vet av erfarenhet var det kommer vara mycket trafik”


Här är vägarna med flest olyckor

Det gör vägarna farligare • Så minskar du riskerna


Räddningstjänsten: Så jobbar vi vid en trafikolycka

Vem gör vad? • Insatsen steg för steg • Det ska du tänka på


Nya bilder från Tonga efter vulkanutbrottet

Omvärldens kommunikation med Tonga har varit kraftigt begränsad sedan helgen men nu delas bilder och röster från lokalbefolkningen. Hör journalisten Marian Kupu berätta om hur hon upplevde vulkanutbrottet.


Mystiska drönarna över Sverige – det här vet vi

Oklarheterna blir bara fler och fler gällande de många observationer av drönare som gjorts på flera håll runt om i Sverige. Nyheter24 har sammanfattat allt man vet om dem.


USA åtalar belarusier för flygkapning

Amerikanska åklagare har åtalat fyra belarusier för flygkapning. De fyra anklagas för att ha "korrumperat den internationella standard som länder över hela världen följer för att hålla flygpassagerare säkra" när Belarus regering omdirigerade ett Ryanair-plan till Minsks internationella flygplats i maj i fjol. Planet flög från Aten med Vilnius som destination. Ombord fanns regimkritikerna Roman Protasevitj och Sofia Sapega som greps. Händelsen...


Internet nere i hela Jemen efter flyganfall

Internet är utslaget i hela Jemen efter flyganfall under natten, rapporterar nyhetsbyrån AFP:s reportrar i det krigshärjade landet. Flygbombningarna utfördes av den saudiskledda allians som bekämpar Huthi-styrkorna i Jemen. Anfallen mot den viktiga hamnstaden al-Hudaydah slog ut ett telekomnav som omfattar hela landet. Därmed handlar det om "en kollaps på nationell nivå av internet-uppkopplingen", meddelar webbövervakaren Netblocks.


Resmålen du kan åka till och platserna du ska undvika

Reseexperten Viggo Cavling reder ut vad som gäller just nu


19-åring blev yngsta kvinnan att flyga jorden runt

19-åriga, brittisk-belgiska Zara Rutherford blev på torsdagen den yngsta kvinnan som någonsin soloflugit jorden runt när hon landade på Kortrijk-Wevelgems flygplats i Belgien, rapporterar CNN. Hon blev därtill den första kvinnan att flyga jorden runt i ett ultralätt flygplan, och den första belgaren att flyga jorden runt. Rutherford lyfte den 18 augusti i fjol och uppskattade då att resan skulle ta cirka tre månader, men hon stötte på ett antal...


Lättade reserestriktioner – men plan B stannar

Fullvaccinerade resenärer behöver inte längre visa upp ett negativt PCR-test vid inresa i Storbritannien.


Delar av Arlanda utrymdes efter larm om föremål

Polisen larmades under torsdagskvällen till Arlanda flygplats då ett misstänkt farligt föremål hade hittats, skriver polisen på sin sajt. Delar av flygplatsen utrymdes men efter närmare undersökning kunde polisen konstatera att det misstänkta föremålet var ofarligt. Relaterade länkar: Ett vittne säger att det var ”nervös stämning” på flygplatsen (live.aftonbladet.se) Larmet kom vid 19.23 (Expressen) Bland annat fick ett hotell utrymmas (Dagens...


”Vill verkligen rikta en uppriktig och stor ursäkt”

SJ ber om ursäkt till alla resenärer som på något sätt drabbas av de inställda avgångarna under jul- och nyårshelgerna, skriver Expressen.


Annikas dotter återfunnen efter vulkanutbrottet i Tonga

Nyheten om vulkanutbrottet i önationen Tonga i Stilla havet i helgen kom som en chock för Annika Laguell. Hennes dotter Andrea bor där och när vi träffade Annika i måndags hade hon ännu inte fått kontakt med henne. Efter några mardrömslika dygn fick hon idag beskedet att Andrea är välbehållen.


SJ ställer in 30 avgångar dagligen

Sjukdom med personalbrist som följd gör att SJ tvingas ställa in närmare 30 tågavgångar per dag under julveckan.


Inställda tåg på grund av sträng kyla

Tåg mellan Luleå och Narvik har ställts in på grund av risk för sträng kyla som kan gå nedåt minus 40 grader under lördagen och söndag.


SJ ställer in 100 resor inför jul – drabbade får sms

SJ kommer att ställa in omkring 30 avgångar per dag fram till julafton på grund av personalbrist till följd av sjukskrivningar.


Alpnationer laddar på nytt efter ”förlorade säsongen”

Italien, Frankrike, Schweiz och Österrike planerar att hålla skidliftarna öppna denna vinter, efter förra årets ”förlorade säsong”.


Bussarna stoppas av halkan: ”Undvik kollektivtrafiken”

Extrem halka skapar stora problem för busstrafiken i Stockholm. Det rapporterar Dagens Nyheter och SVT.


”Stoppa ekonomiska medel till religiösa samfund”

Sabina Landstedt, stödsamordnare GAPF ger konkreta verktyg för att komma åt hedersrelaterade brott som fortfarande pågår i landet. Detta 20 år efter Fadime mördades. Religiösa samfund är en del av hedersproblematiken, säger Landstedt. Här ger Landstedt som är stödsamordnare i organisationen Glöm aldrig Pela och Fadime fyra konkreta åtgärder som skulle förändra situationen för direkt utsatta för hedersrelaterade brott.


Mer SJ-kaos – 30 tåg per dag ställs in även till nyår

SJ meddelar nu att de ställer in 30 avgångar per dag fram till nyår, rapporterar Aftonbladet. Detta efter gårdagens besked om lika många inställda avgångar per dag till och med julafton. I mellandagarna kommer det främst handla om inställda regionaltåg snarare än snabbtåg, säger SJ:s presskommunikatör Mikael Grinbaum till Aftonbladet. – Ifall man har bokat en biljett på ett av de inställda regionaltågen kommer man bli kontaktad inom kort. Det är...


Wien i vårskrud

Wien är en fantastiskt vacker stad där Mozart, Beethoven och flera andra kända kompositörer skapade sina mest berömda verk. Men Wien är mer än Mozart och wienervals. Praktfulla slott, som Schönbrunn och Hofburg, och magnifika parker och monument påminner om att Wien en gång var medelpunkt i det mäktiga Habsburgska riket. Vår kunniga guide kommer att bjuda oss på några av stadens bästa upplevelser och sevärdheter. Spanska ridskolan, Schönbrunn...


19-åring slog rekord för ensampiloter

Belgisk-brittiska 19-åringen Zara Rutherford har satt nytt rekord som yngsta kvinna att flyga jorden runt ensam. 155 dagar efter start har hon nu landat med sitt ultralätta plan i västra Belgien. Flygningen skulle enligt planen ta tre månader, men den sinkades av dåligt väder och krångel med visum. Även rök från skogsbränder och orkaner strandade piloten i flera dagar. Totalt mellanlandade Rutherford i fem kontinenter och hon besökte 41 länder....


Borgvattnets prästgård

Sveriges mest hemsökta hus


Här öppnar sig ett enormt slukhål – med underjordisk strand

Uppstod 2003 – har växt varje år


Synen får marinbiologen att skrika rakt ut under vattnet

Sällsynt filtbläckfisk upptäckt i Stora barriärrevet i Australien


Död krokodil låg under golv till skola

En död saltvattenkrokodil har blivit något av en lokal kändis i Pentre i Wales i Storbritannien. Kvarlevorna av krokodilen hittades under golvet i en skola när skolan skulle renoveras. Det hade länge gått rykten om att det fanns en krokodil i skolan men det var egentligen ingen som trodde på ryktena. Men det visade sig vara sant. Däremot är det ingen som vet hur krokodilen hamnade under golvet på en skola i Wales. Steffo varnar för att liknande händelse kan utspela sig i Katrineholm...


Maya Bay öppnar igen – strikta regler väntas

Varit stängt för turister i nästan tre år


Mordutredning i Nybro läggs ner

Mordutredningen som startades sedan två personer hittats döda i en villa i Nybro förra helgen läggs ner, rapporterar lokala medier. – Det preliminära beskedet från den rättsmedicinska obduktionen ger inget misstanke om brott. Vi avskriver misstankarna om mord, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Barometern. Det var i söndags som det äldre paret hittades. Eftersom omständigheterna kring dödsfallen var oklara inleddes en...


Vägrade bära munskydd – plan fick vända

Ett passagerarplan från Miami på väg mot London tvingades vända om när det hunnit halvvägs eftersom en passagerare vägrade att ta på sig munskydd. "American Airlines flight 38 från Miami till London återvände till Miami International Airport på grund av att en störande kund vägrade följa det federala påbudet att bära munskydd", meddelar flygbolaget i ett uttalande. Polis var på plats när Boeing-planet med 129 passagerare och 14...


Plan tvingades vända – efter munskyddsbråk

Ett flygplan från bolaget American Airlines tvingades vända efter att en passagerare vägrat följa det federala kravet på munskydd. I stället för att landa i London i tid fick de 129 passagerarna stanna en natt i Miami.


Vinn ljudboksserien ”Historiska kvinnliga resenärer”

Författaren Per J Andersson berättar om kvinnliga vagabonder i en ny ljudboksserie. Nu kan du vinna presentkort på lyssning!


Här är resereglerna på populära destinationer

Ny våg av smittspridning på flera håll – här är reglerna som gäller för dig som vill resa i jul. Med det ändrade smittläget kan reglerna ändras med kort varsel.


Världens djupaste pool

Fylld av spännande saker att upptäcka


En död i villabrand i Kramfors

En person har omkommit i en villabrand i Kramfors under natten, rapporterar SVT Västernorrland. Räddningstjänsten kom fram till villan vid tretiden och fann då att den var helt övertänd. En person hade lyckats ta sig ut på egen hand medan två andra fick hämtas av rökdykare och togs om hand av ambulanspersonal. Vid 10-tiden meddelade polisen sedan att en person avlidit efter branden. Ytterligare en har förts till sjukhus med oklara skador.


Regeringen utreder hur Arlanda ska stärkas

Regeringen tillsätter en utredning om hur Arlandas kapacitet ska säkras så att Bromma flygplats kan läggas ned.


Så förbereder sig polisen inför massprotesten mot vaccin

På lördag väntas en stor demonstration mot vaccinpass äga rum på Norrmalmstorg i Stockholm. Nära 20 000 personer har hittills anmält att de kommer att delta. Dessutom reser människor från hela landet till Stockholm för att få säga sin åsikt . Samtidigt kommer en mindre demonstration äga rum i Göteborg samma dag. Felix Andåker, kommenderingschef Polisen Stockholm berättar hur demonstrationen ska skötas.


Flyga med barn: 6 tips för en smidigare familjeresa

Alla föräldrar som någon gång flugit med små barn vet att flygresan lätt kan sluta i tristess, tårar och irriterade blickar från medpassagerare. Nyheter24 listar sex tips som kan göra resan enklare – både för dig och de små.


Snabbvisit när hjälpplan nådde Tonga

Fem dygn efter undervattensvulkanen Hungas förödande utbrott har två militärplan med hjälp landat i Tonga. Av rädsla för covidsmitta lämnar planet av lasten utan någon kontakt med öborna. Det är myndigheterna i Nya Zeeland och Australien som tidigare under torsdagen meddelade att planen var på väg och väntades landa några timmar senare. Vid utbrottet kastades oerhörda mängder aska upp i atmosfären, vilket stoppade alla flyg i området. Nu har...


Våldtäktsanmälningar och bedrägerier ökar

Idag kom statistik som visar att antalet anmälda brott i Sverige minskade i fjol. Främst är det kortbedrägerierna som går ner. Men två kategorier sticker ut. Anmälningarna om våldtäkt ökar, och telefonbedrägerier mot äldre.


Timslånga köer på Arlanda – resenärer missade flyg

Avgångar försenades på Arlanda och flera SAS-resenärer missade sina flyg på lördagsmorgonen på grund av långa köer till incheckningen. Olle Lindell är en av dem som inte kom med sitt flyg. Han berättar för SVT Stockholm att han fick köa i två timmar för att checka in sitt bagage. – Det är väldigt tråkigt, man vill komma iväg när man har bokat, säger han. Kraven på vaccinpass i kombination med att många vill resa under julledigheten ligger bakom...


Nio månader för covidpass i EU

Coronapassen i EU bör gälla i nio månader och även räkna in eventuella tilläggsdoser.


Sjuksköterskan tjänar 100 000 kr i månaden

Svenske Milo Bescher jobbar i tre månader – hänger på stranden i två månader


Familjeutflykt till Playa del Ingles – eller slaget om Iwo Jima?

På bilden ovan har skribenten Antonio Acosta har ersatt flaggan från slaget om Iwo Jima med ett parasoll, inte bara för att fånga din uppmärksamhet, utan för att så korrekt som möjligt visuellt beskriva hur det var att som barn åka på familjeutlfykt till stranden. Foto: Pixabay Det är vinter i Sverige, en grå och […] The post Familjeutflykt till Playa del Ingles – eller slaget om Iwo Jima? appeared first on Artiklar från Sveriges bästa...


Så här ser det ut i Tjernobyl – 30 år efter olyckan

Se de kusliga bilderna från Tjernobyl


Så funkar ersättning vid försening i kollektivtrafiken

Det här är dina rättigheter som resenär


Kika in i prins Carl Philips svit på ishotellet

Midsommarkänsla och soundtrack med surrande bin